COLOSÉ - Sveitsiläistä ylellisyyttä

 

Sveitsiläinen Colosé on ylellinen ihonhoitosarja, jossa kosmetiikka ja lääketiede kohtaa. Yli 100 vuoden kokemuksella Colosé on onnistunut tarjoamaan oikeanlaista ihonhoitoa kaikille ihotyypeille, sillä raaka-aineiden ja tuotteiden tehoavuus on sarjalle ominaista. Dermatologisesti tutkitut tuotteet sopivat myös herkälle iholle. Ekologisuus on Colosélle myös erittäin tärkeää. Ympäristöä säästetään mm. kuljetuksissa. Tuotteet tehdään alusta loppuun asti samassa paikassa, pienessä Worbenin kylässä Alppien puhtaassa ilmastossa. Colosén kosmetiikkatuotteissa ei käytetä muovirakeita ja pakkausmateriaalit ovat kierrätettäviä. 

Tehtaalla arvostetut laatudertifikaatit 

Colosé -kosmetiikan valmistus alkoi Ruotsissa Ystadissa vuonna 1895. Tehdas siirsi tuotannon Sveitsiin Worbenin kylään 1970, jossa tehdas edelleen sijaitsee. Korkean hygieniatason ja laadunvalvonnan mittareina ovat sekä ISO 9001- että lääketeollisuudelta vaadittava GMP-sertifiointijärjestelmä. Colosén tuotteita ja raaka-aineita ei testata eläimillä. Tuotteissa ei käytetä myöskään mikromuoveja. 

GMP

Good Manufacturing Practice tuotantojärjestelmä, on lääketeollisuudelta vaadittava maailmanlaajuinen järjestelmä, joka takaa tehtaalle lääkevalmistusta vastaavan puhtaustason. Se kontrolloi myös työntekijöiden ammatillista osaamista.Tuotanto- ja testausvälineet on laatuluokiteltu ja raaka-aineet tutkitaan puolueettomassa laboratoriossa ennen valmistukseen siirtymistä. GMP-järjestelmää valvoo WHO.

ISO 9001

Laadunhallintajärjestelmä, jonka asiantuntijoina toimii tekninen komitea TC 176. Komitea muodostuu eri puolilla maailmaa toimivista asiantuntijoista. Sertifikaatti on voimassa kolmen vuoden jaksoissa.

IQNet 9004

Laadunhallintajärjestelmä, joka varmistaa laadunhallinnan kehityksen.

SQS Good Medical Practise 

Sertifiointi takaa aukottoman tiedon raaka-aineiden alkuperäketjusta.

Raaka-aineet WHO:n ohjeiden mukaisia 

Colosén tuotteet sekä raaka-aineet tuotetaan WHO:n eli Maailman terveysjärjestön antamien ohjeiden mukaisesti. Tehdas noudattaa Euroopan Unionin kosmetiikkadirektiiviä sekä Sveitsin valtion kosmetiikka-asetusta. Raaka-aineet ovat tuotteesta riippuen 80-98 % luonnosta. Yleisesti ihoa herkistäviä luonnon raaka-aineita on korvattu synteettisillä raaka-aineilla, jotta tuotteet sopivat mahdollisimman herkkäihoisille.

International certification network 

Järjestön jäsenenä Colosén tehdas osallistuu kosmetiikantuotannon laadunvalvonnan kehittämiseen, jota puolueeton taho valvoo.