MEIDÄN TIIMI - SHOW ESIINTYJÄT & OPETTAJAT

 

YORDAN

Yordan eli Geordanis Figuerola Medina on kuubalainen ammattitanssija ja -muusikko. Hän opiskeli Kuubassa Escuela de Artes Reginio Eladio Boti -yliopistossa, jonka jälkeen hän työskenteli ammattitanssijana ja tanssinopettajana.

Yordan asuu Rovaniemellä ja opettaa tanssitunteja laidasta laitaan. Yordanin mielestä Rovaniemellä kaikkien tulisi oppia tanssimaan, sillä se tuo niin paljon iloa ja energiaa etenkin pimeän kaamoksen keskelle. Parisalsan kautta tapaa myös paljon kauniita ja mukavia naisia! SyysFiesta-tapahtumassa Yordanin tunneilla tanssitaan joka päivä! Tule sinäkin!

 

PÄIVI 

Pelkosenniemeltä lähtöisin oleva Päivi aloitti tanssiharrastuksen, kun muutti Ouluun opiskelemaan musiikin opettajaksi. Tanssiminen vei voiton ja musiikkiopinnot jäivät toiselle sijalle. Päivi on kokeillut eri tanssilajeja laidasta laitaan, mutta opintojen myötä vahvin ammattitaito kohdistuu paritansseihin. Tällä hetkellä Päivin intohimo on kuubalainen salsa ja sensual bachata.

Tanssin sykkeet ovat vieneet Päivin myös useita kertoja keskelle Kuubaa. Päivin motivaatio tanssin opettamiseen kumpuaa halusta päästä jakamaan tanssimisen iloa muille. Tunneillaan hän haluaa tarjota oppimisen lisäksi, liikunnan ilon ja itsensä fyysisen haastamisen kokemuksia.

Tällä hetkellä Päivi opettaa Oulussa aktiivisesti tanssia. Rovaniemelle SyysFiesta-tapahtumaan hän matkustaa oikein mielellään, koska tuntee olonsa kotoisaksi Lapin rentojen ihmisten keskuudessa. Hän suosittelee kaikille tanssimista, koska se parantaa aina huononkin päivän!

 

PIA 

Rovaniemellä 5-vuotiaana ensimmäinen balettitunti ilmaisi tanssin maailmaan, josta ei ole ollut paluuta. Lapsena ja nuorena baletti, nykytanssi ja kansantanssi olivat suuressa osassa Pian elämää. Madonnan ja Michael Jacksonin musiikki Lambada-biisin ohella sekä tietysti Dirty Dancing,Grease-musikaali ja Save the Last Dance tanssittivat Piaa kotona eniten.

Pia on elämäntapatanssija, vaikka hän on myös opiskellut tanssijan ammatin itselleen. Hän nauttii erityisesti yhdessä   tanssimisesta.  Parikymppisyyden kynnyksellä avautui salsan, afron, dancehallin hiphopin ja vielä hieman myöhemmin housen maailma. Nuo tanssit ovat rytmeineen kiehtoneet aina tähän päivään saakka. Pia rakastaa juhlimista varsinkin tanssien klubeilla hyvässä seurassa mukaansa tempaavien rytmien päihdyttämänä.

Pia rohkaisee kaikkia tanssista kiinnostuneita tanssimaan. Tanssi yhdistää sanojen "tuolla puolen", voimaannuttaa ja tuo valoa sielun sopukoihin, josta sitä voi säteillä maailmaan. Pia on opettanut tanssia jo vuosia ja nyt SyysFiesta-tapahtumassa pidämme Pian kanssa hauskaa perjantaina hänen Caribbean Show-tunnilla. Tervetuloa!

 

MAISU 

Maisulle tanssi, musiikki ja nimenomaan lattarit ovat elämäntapa, intohimo, itsensä ilmaisua, naisellisuuden esille tuomista, sielun ja kehon terapiaa unohtamatta sen kautta tuomaa iloista ja värikästä sosiaalista elämää. Maisu on jo lapsesta asti harrastanut tanssia ja esiintynyt eri ryhmissä pitkin Lapin lääniä. Ohjaajaura on lähtöisin jo teinivuosilta, kun Maisu kävi aerobic-ohjaajakoulutuksen vuonna 2001. Tuolloin ryhmäliikuntatunnit ja erityisesti koreografiset tunnit olivat intohimoinen harrastus ja myöhemmin myös työ. Rakkaus tanssiin on vienyt voiton ja niitä Maisu on ohjannut jo useita vuosia tähän päivään saakka. Maisun mielestä parasta tanssituntien ohjaamisessa on yhteinen riemu ja liikkumisen ilo. Siihen tunteeseen jää koukkuun.

Tanssin lisäksi monikulttuurillisuus on kuulunut Maisun elämään syntymästä asti.  Tästäkin syystä nimenomaan lattaritanssit ovat vieneet sydämen, koska tanssi yhdistää koko maailman. Matkustamista rakastavana salsaklubi löytyy niin Espanjan aurinkorannikolta, New Yorkin kapeilta kujilta kuin Turkin palmupuistojen laidoilta. Maassa kuin maassa voi helposti olla kuin kotona tanssin ansiosta.

Maisu näkee, että tanssi tuo sekä henkistä että fyysistä hyvinvointia lapsesta eläkeikään saakka. Lisäksi tanssissa ei ole koskaan valmis: ja tärkeintähän onkin matka, ei määränpää. Maisu suosittelee tanssiharrastusta kaikille. Soolotunneilla pääsee revittelemään juuri niin kuin itse haluaa ja samalla oppii myös paritanssin askeleita. Paritunneilla taas nautitaan, opitaan ja iloitaan yhdessä. Kummatkin ovat Maisun lemppareita. Maisu ohjaa SyysFiesta-tapahtumassa soolotunteja Pe -Su ja toivottaa kaikki lämpimästi tervetulleiksi piristymään ja ennen kaikkea kokemaan jotain uutta! 

 

HANNA 

Hanna on elämästä nautiskelija, joka rakastaa ruokaa, musiikkia ja tanssia. Hanna on ammatiltaan kokki/keittiömestari, ja on loihtinut SyysFiesta- tapahtuman kaikki energisoivat ja iloista mieltä boostaavaat herkut!

Ruuan ja musiikin osalta Hanna on kaikkiruokainen, mutta tansseista sydämen ovat vieneet kuubalaiset ja angolalaiset tanssit. Lattarit tekivät lähtemättömän vaikutuksen Hannaan jo 13-vuotiaana tanssielokuvan kautta, jolloin hän päätti, että joskus hän vielä tanssii salsaa ja matkustaa sen perässä Karibialle. Tovi sitä Karibian matkaa piti odottaa, mutta niin se unelma vain kävi toteen.

Tanssivuosia Hannalla on takana jo useita. Soolotunnit vievät toiseen todellisuuteen ja parhaimmillaan niissä pääsee riehaantumaan ja villiintymään vapaasti. Eniten Hanna saa nautintoa paritanssista sen toisen ihmisen ja yhteyden takia. Hanna kokee tanssissa naiseuden ja seksuaalisuuden tärkeänä, koska meillä naiset häpeilee vartaloaan ja mieluiten peittelee ja pienentää itseään kuin niin, että avautuisi ja nauttisi omassa kehossa olemisesta, ja olisi ylpeä siitä. Asenne pitäisi olla: "Maailma tässä minä olen upeana - ota tai jätä!" Tästä syystä hän suosittelee juuri tanssia! SyysFiesta-tapahtumassa Hanna vastaa tapahtuman terveellisistä herkuista! 

 

SARI
Sari on aina ollut kiinnostunut eri kulttuureista ja varsinkin niiden ilmentymisestä musiikissa ja tanssissa. Tämä kiinnostus on vienyt kokeilemaan eri tansseja Bollywood-tanssista balilaiseen temppelitanssiin ja itämaisesta tanssista afroon. Latinalaistansseihin kiinnostus heräsi musiikin kautta vuosia sitten. Silloin tie vei ensin matalalla kynnyksellä Bailatinoon ja sitten soolosalsatunneille. 
Pari vuotta sitten hyvä ystävä pyysi Sarin mukaan salsatapahtumaan kokeilemaan paritanssia. Sen kautta löytyi aktiivinen yhteisö, jossa muutkin rakastavat yhtä paljon musiikkia ja tanssia. Nyt myös tanssimatka Kuubaan, salsan ja monen muun tanssin autenttiseen ympäristöön, on tehty! Sarin mielestä paritansseissa parasta on yhteys toiseen ihmiseen. Parhaimmillaan tanssin aikana parin kanssa jaetaan yhteinen ilo.
Joka päivä vähän tanssia, vaikka yksin olohuoneessa! Tanssissa voi ilmaista itseään, tunteitaan ja vapautua. Se on mitä mainioin stressinpurkukeino. Varsinkin elämäniloa pursuavat latinalaistanssit vetäisevät mukanaan ihanaan kuplaan, josta ei iloa ja rytmiä puutu! SyysFiesta-tapahtumassa Sari on mukana huolehtimassa hyvästä meiningistä ja käytännön asioista. Tervetuloa mukaan!

 

SUVI 

Suvi on ollut tanssin pyörteissä pienestä pitäen. Tanhua tanssien ja vanhempien mukana lavatansseissa mukana pyörien, on tanssista pikkuhiljaa kasvanut Suville intohimoinen harrastus. Lajit ovat vaihtuneet ja kuvioihin mukaan ovat tulleet mukaan show-tanssi sekä koreografiset tanssit, jotka ovat tätä nykyä Suvin lemppareita.

Lattareihin Suvi on hurahtanut aika vasta ja on korvia myöten innoissaan! Tanssi on kuitenkin hänelle lähtökohtaisesti hauskanpitoa! Lattarrilajeista tällä hetkellä suosikki on rohkea reggaeton, joka nimenomaan on puhdasta hauskanpitoa ja koko vartaloa ravisteleva ja mieltä energisoiva kokemus. 

Tanssi kuin tanssi on paras tapa niin itsensä ilmaisuun kuin myös kuntoiluun. Erittäin loistava tapa poistaa stressiä ja tuoda hyvää energiaa tilalle!  Tanssi on myös paras tapa päästä irtautumaan kiireisestä perhe-elämästä, koska se jos mikä saa ajatukset ihan jonnekin muualle. SyysFiesta-tapahtumassa Suvi vastaa lipunmyynnistä sekä itsensä kuin muidenkin viihtyvyydestä.

 

 

 HELI

Heli on tanssin suhteen kaikkiruokainen: kaikki paitsi kansantanssi käy. Lapsuuden baletti- ja nykytanssitunnit ovat luoneet vahvan perustan muillekin tanssilajeille, joita on tullut kokeiltua laidasta laitaan.
Tanssiryhmän riveissä Heli sai ensikosketuksen salsan, samban ja rumban askeleisiin. Lattarirytmit sytyttivät ja ajatus paritansseista jäi kytemään sydämen pohjalle: millaista olisi olla vietävänä, kun ei olekaan etukäteen harjoiteltua koreografiaa, jonka mukaan tanssia? Erilaistahan se on: vaatii läsnäoloa ja liikkeiden tulkintaa, antautumista ja yhteistyötä - tämä tekee jokaisesta tanssista ainutkertaisen!
Kuuban matkojen ansiosta Havannalla on erityinen paikka Helin sydämessä: kaupungin kadut ja kujat, liikenne, musiikki ja tunnelma on omanlaisensa eikä sitä ei voi täysin selittää vaan se täytyy kokea.
Nykyään Helin työpäivää toimistolla rytmittävät reggaeton, bachata ja kizomba-musiikki, joka ei jää työkavereiltakaan huomaamatta. SyysFiesta-tapahtumassa Heli on lipunmyynnissä ja huolehtii tanssiviihtyvyydestä. 

 

 

 EERIKA

Oli kesä 2017, kun joogaa ja eräilyä harrastava Eerika oli viettämässä iltaa ystävänsä kanssa Rovaniemen sykkeessä. Sattuman kaupalla kaverukset astelivat suoraan salsabileisiin. Innostus tuohon kaikkeen iloon ja energiaan syntyi välittömästi. 

Eerika aloitti paritanssiharrastuksen ja kävi intohimoisesti joka viikko harjoituksissa. Lisäksi hän osallistui vapaatanssi-iltamiin, missä omaa osaamista pääsi kehittämään vielä entisestään. Paritanssiharrastuksen myötä Eerika aloitti myös soolotanssin harrastuksen ja siitä hullaantuneena hän löytyy nykyään myös innokkaiden lattari aktiiviharrastajien show tanssiryhmästäkin. Aivan kuin uusi elämä olisi alkanut lattaritanssin myötä. Uusia kavereita, matkustamista Kuubassa sekä kotimaassa. Tanssi tuo niin paljon iloa ja energiaa, että sen vaikutukset paistavat kotia asti. Lapsien, kodin ja työn hoitaminen luonnistuu hymysuin, kun vain muistaa hyvissä ajoin nipistää kalenterista sen oman arvokkaan  ajan tanssille.  

Eerika kertoo, että hän nauttii erityisesti salsasta, koska salsaa tanssiessa nainen saa olla naisellinen. Naiseuden ja feminiinisyyden ilmaiseminen musiikin ja tanssin kautta ovat hänelle tanssissa tärkeintä. Eerika suosittelee lattaritanssiharrastusta ihan kaikille naisille! SyysFiesta- tapahtumassa Eerika myy lippuja ja huolehtii omasta kuin muiden tanssiviihtyvyydestä. Nähdään pian!